20 Апрель 2024
 

Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду»

28-29 листопада 2008 р. м. Острог, Рівненської обл. Організатори:Національний університет «Острозька академія», Інститут проблем походження і розвитку Всесвіту і життя, Всеукраїнська громадська організація «Духовність та благополуччя», Духовна Академія «Міжнародний центр християнського лідерства», Всеукраїнська громадська організація «Союз християнського відродження України».

Перша Міжнародна науково-практична конференція «Парадигма Творення в сучасній науці: на шляху до інтегрованого світогляду» має намір відреагувати на найбільші проблеми науки, освіти та суспільства. Найбільшими проблемами сучасної науки є методологічні проблеми, сучасної освіти — проблеми рівноправності світоглядів, сучасної людини і суспільства — проблеми сенсу життя.

На конференції будуть присутні науковці з України (КНУ ім. Т. Шевченка, НПУ ім. М. Драгоманова, Прикарпатського університету ім. В. Стефаника, Інституту ядерних досліджень НАНУ, Інституту теоретичної фізики НАНУ, Українського католицького університету, Інституту філософії НАНУ та ін.), з Росії, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн.

Запрошені науковці з провідних галузей природничої, гуманітарної та теологічної наук, філософи, працівники освіти, культури та інших сфер, молоді науковці, аспіранти та студенти.

СЕКЦІЇ:
Секція №1. «Загально-методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»
Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»
Секція №3. «Методологічні проблеми гуманітарних наук»
Секція №4. «Духовне відродження людини і суспільства: освіта, ЗМІ, громадські та релігійні організації»

Зазначені далі та подібні їм проблеми розглядатимуться на конференції:

Секція №1. «Загально - методологічні та філософські аспекти парадигми Творення в науці»

• Причини методологічної кризи сучасної науки, її прояви.
• Неспроможність сучасної науки попереджати екологічні, гуманітарні та інші катастрофи, а також прогнозувати хід світової історії.
• Природно-історичні, метафізичні, етичні аспекти формування нової наукової методології в контексті парадигми Творення.
• Поняття, види та роль світогляду в науці. Проблеми синтезу різних світоглядних систем з наукою.

Секція №2. «Методологічні проблеми природничих наук»

• Проблема домінування в сучасній природничій науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.
• Поняття: інтелект, інформація, живе, створене, самоорганізоване, матерія, Розумний Задум, програма, призначення, ціль тощо в рамках парадигми Творення у природничих науках.
• Проблема походження та розвитку живого й неживого світів з позицій парадигми Творення. Взаємозв’язок між Творенням та еволюцією.
• Наукова картина світу в рамках парадигми Творення.
• Закони походження й перенесення інформації та інтелекту. Людина як творець: межі контролю людини над природою, створення нових організмів.

Секція №3 «Методологічні проблеми гуманітарних наук»

• Проблема домінування в сучасній гуманітарній науці матеріалістичного (натуралістичного, атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, альтернативи.

• Сотворіння людини і її природи Богом як висхідний принцип розуміння людини, людських спільнот і світової історії.

• Проблема походження та розвитку духовного людського життя та суспільства з позицій парадигми Творення. Взаємозв’язок між кремаційною та еволюційною концепціями.

• Свобода і відповідальність людини і людських спільнот як прояв їхньої духовності та закономірності формування на цій основі особистості, суспільства та держави.

• Смисл існування як наукова категорія в гуманітарних науках. Права людини і людських спільнот, їхня взаємообумовленість і реалізація в цьому контексті.

• Предмет, призначення і проблемне поле гуманітарних наук в рамках парадигми Творення
• Докази особистісності Творця.

Секція №4 «Духовне відродження людини»

• Християнські основи Євроатлантичної цивілізації: їхній зміст, утвердження, історичні метаморфози, сучасний стан і проблеми.
• Християнські корені української духовності, її місце в Європейській цивілізації.
• Домінування в державній системі освіти в Україні матеріалістичного (атеїстичного) світогляду: причини, наслідки, шляхи приведення у відповідність до Конституції України.
• Поєднання ідеалу наукових знань з формуванням вищого сенсу життя як головний принцип освіти і мета співпраці державних, громадських і релігійних організацій у сфері виховання людини і духовного відродження України.
• Проблема переборення практики відвертої маніпуляції з боку ЗМІ у сфері життєвих орієнтирів і смислу існування.

ОРГАНІЗАЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ
Для участі необхідно надіслати тези своєї доповіді (до 5 тис. знаків з пробілами) та дату і час прибуття в Оргкомітет поштою або на е-mail.
1) поштою до 10.10.2008 р.:
Оргкомітет конференції «Парадигма Творення...»
вул. Семінарська, 2
м. Остріг,
обл. Рівненська
35800
2) на e-mail до 15.10.2008 р.:
.(JavaScript должен быть включён для просмотра email адреса), .(JavaScript должен быть включён для просмотра email адреса)

Формат тез: шрифт АгіаІ, розмір 11, інтервал між рядками 1.5 , поля 2 см з усіх боків.
Допускається до 2 доповідей від 1 учасника (але пу¬блікується тільки одна з них).

Усна доповідь: до 15 хв., обговорення до 5 хв.
Стендова доповідь: постер до 125x80 см2.
Після прийняття тез оргкомітетом автор запрошується до участі (ел. або звичайним листом). Під час конфе¬ренції або одразу ж після автор має надати повну допо¬відь в ел. вигляді для друку у збірці.
Реєстраційний збір 50 грн. Проживання та харчуван¬ня учасникам конференції безкоштовне. Робочі мови: українська, російська, англійська.

Їхати: залізницею до ст. „Кривин” або ст. „Острог”, далі маршруткою до м. Острог до Національного університету „Острозька академія”.
З автовокзалу м.Рівного до м. Острога маршрутним таксі Рівне-Острог

Початок реєстрації: за годину до відкриття.
Відкриття конф.: п’ятниця, 28.11.2008 р., 11:00.
Закриття конф.: субота, 29.11.2008 р., 19:00.
Тел.: 8-067-7794705 (декан, д-р пед. наук Василь Миколайович Жуковський), 8-063-4451893

Учені схиляються до розумного задуму у всесвіті

Пол Девіс, відомий астрофізик:
«Я бачу для себе могутнє свідчення існування чогось, що продовжується за всім цим… Здається, начебто хтось тонко підібрав параметри природи, Щоб всесвіт став можливим… Відчуття задуму величезне. … Закони [фізики] виглядають продуктом надзвичайно геніального конструювання… Всесвіт мусить мати ціль».

Макс Планк, нобелівський лауреат з фізики:
«… І релігія, і природознавство потребують віри в Бога. При цьому для релігії Бог стоїть на початку кожного розмірковування, а для природознавства — наприкінці… Найбезпосереднішим доказом сумісності релігії і природознавства є той історичний факт, що глибокою релігійністю були просякнуті якраз найбільші природодослідники усіх часів — Кеплер, Ньютон, Ляйбніц…».

Вернер фон Браун, засновник ракетобудування:
«Мені настільки важко зрозуміти вченого, який не визнає присутність вищої раціональності за буттям Всесвіту, як і теолога, який не визнає досягнень науки».

Мішель Жерар, відомий біолог:
«...Закони фізики кажуть нам: Обов’язково мусить існувати розумний задум, неодмінно існує Творець, Творець який упорядкував інформацію. Це пояснення є найбільш науковим з усіх наявних на сьогодні».

Арно Пензіас, нобелівський лауреат з фізики:
«Астрономія веде нас до унікальної події, до Всесвіту, створеному з нічого, з дуже делікатним балансом, при якому існують точно такі умови, які потрібні для можливості існування життя, — до Всесвіту, що має план у своїй основні (який можна було б назвати ‘надприродним’ ) ».

Юпій Алтухов, академік РАН, відомий генетик
«Складність, комплексність та саморегуляція у світі живого є таким, що неминуче доходиш висновку про наявність Плану, а отже, місця для випадковості не залишається… Віра й об’єктивне наукове знання не суперечать одне одному».

Володимир Фортов, віце-президент РАН
«Факти, накопичені останнім часом різними науковими дисциплінами, ставлять під сумнів здавалося б непорушні теорії минулого, як от Дарвінізм, теорія самозародження життя на Землі, загальноприйняте нарахування геологічних епох…».

Читать еще: International Scientific-practical Conference “Creation Paradigm in Modern Science: on the Road to an Integrated World View”

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5