20 Апрель 2024
 

Грип в Україні: церква на передньому краї

6 жовтня у Хмельницькому відбулася зустріч представників різних християнських церков зі ЗМІ. Порядок денний – епідеміологічна ситуація в Україні. Володимир Радомський, голова обласного об’єднання баптистів, зазначив: «Грип – випробування для нашого народу. Але ще є інший – небезпечніший вірус – вірус гріха, який сьогодні уражає усіх: від малого до великого». За словами Радомського, сьогодні церква підтримує народ, організовуються особливі богослужіння, пости та цілодобові молитви за людей. Священики закликають вірян підтримувати один одного добрим словом, ділитися ліками та профілактичними засобами.

Митрофорний протоієрей УГКЦ отець Іван Данкевич висловив співчуття тим, хто втратив близьких у цій епідемії та закликав людей до спокою: «Людина, яка не має опори, хилиться від найменшого вітру. Нашою опорою є Господь. Віра має велику силу». На запитання журналістів, чи не зменшилась кількість прихожан у храмах, о. Данкевич зазначив: «Епідеміологічна ситуація не є причиною для зменшення молитов і служінь, але ми наполегливо рекомендуємо тим вірним, які почувають себе недобре, залишатися та молитися вдома».

За словами Ростислава Кудіна, заступника єпископа хмельницького обласного управління УХЄЦ, церква не виступає проти вакцинації людей, якщо це на добро, але все слід робити з вірою й молитвою. «Для віруючих, які читають Слово Боже, ці події не є несподіваними. Хвороби, війни, голод, стихійні лиха свідчать про останній час», - сказав він. Кудін нагадав слова Біблії: «Коли люди впокоряться і помоляться і відвернуться від гріхів своїх, то Бог почує та зцілить їх край».

Представник хмельницької парафії Римсько-католицької церкви отець Олександр Лаврентьєв закликав не піддаватися паніці та уповати на Бога. Адже є бажаючі нагріти руки на пожежі. На думку представника РКЦ, заробляти на дефіциті – гріх. Крім того, паніка може нанести більше шкоди ніж сама хвороба.

Геннадій Думанський, голова обласного об’єднання п’ятидесятників, вважає, що у скрутний час багато людей звертають до чого-завгодно, а не до віри у Бога. Він наголосив на небезпеці екстрасенсорної та окультної практики, зокрема сеансів Кашпіровського на телебаченні. За словами священників, церква та ЗМІ мають спільно протистояти будь-якій епідемії та небезпечним суспільним явищам.

Галина Королевська, Валентина Крицька, ProChurch.info

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей (0)
цитата ответить 11 Ноя. 2009 в 06:31 Anna:

никакой это не эксклюзив, это пресс-релиз, опубликованный на нескольких сайтах

 
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5