25 Апрель 2024
 

Українська міжцерковна рада протестує проти свавілля в ефірі ТРК “Київ” (текст звернення до Президента, секретаря РНБО)

Президенту України Віктору Ющенку, Секретару РНБО України Анатолію Кінаху, Голові Служби безпеки України, Голові Дежкому телерадіомовлення України, Голові комітету правової політики ВР України, Директору департаменту у справах релігій
З В Е Р Н Е Н Н Я

Українська Міжцерковна Рада висловлює свою глибоку стурбованість розгорнутою через засоби масової інформації, та інші форми впливу на громадську свідомість, кампанією направленою проти цілого ряду протестантських Церков України. На протязі майже року ми спостерігали за подібними діями, які розпалювали міжрелігійну ворожнечу та ображали релігійні почуття віруючих громадян членів протестантських церков.

Останньою краплею усього того бруду, що був вилитий на протестантські церкви став показ у вівторок 4 квітня телевізійної передачі за участю телеведучого каналу “ТРК Київ” пана Заманського. В цій програмі у цинічній формі, некоректно при участі зовсім не компетентних в питаннях віри та діяльності Церкви осіб, діяльність протестантських церков висвітлювалась як антиконституційна, деструктивна, негативно впливаюча на психіку людей, націлена на змінення конституційного ладу в Державі.

Звертаємось до Вас пане Президент, як до гаранта наших конституційних прав, та до всіх, від кого залежить та кому не байдужий духовний стан народу та його єдність і безпека, не залишити без уваги та дати правову оцінку подібним діям. Вважаємо, що подібні дії взагалі та вищезгадана передача зокрема порушують права та свободи надані нам Конституцією та чинним законодавством.

Згідно рішення Української міжцерковної Ради від 6 квітня 2006 року,

координатор УМР, доктор теології, єпископ Володимир Гарбар

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Апрель 2024

    П В С Ч П С В
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 1 2 3 4 5