04 Май 2024
 

Заява „Об’єднання християн-військовослужбовців України” щодо останніх трагічних випадків у зброєних силах України

Українське суспільство нещодавно потрясли дві трагічні новини, що майже водночас відбулися у Збройних Силах. При дивних, малозрозумілих для цивільних обставинах загинули два молодих хлопці, на яких чекали вдома їх батьки, кохані, друзі. І хоча військова прокуратура зробила попередні оцінки цих надзвичайних подій (прес-служби Міноборони поширила їх через офіційний вебсайт), тривожні сигнали, які поступили з Українського війська, потребують значно глибшого аналізу заради недопущення подібних трагедій і якщо хочете ганьби у майбутньому.

Всеукраїнська громадська організація „Об’єднання християн-військовослужбовців України”, зокрема, переконана, що істинні причини цих надзвичайних подій не випадкові. Попри те, що випадки не схожі, вони все ж мають одне коріння – низьку моральну мотивацію як солдатів, так і офіцерів до гідного виконання обов’язків військової служби, яка в ідеалі мала б бути почесною та престижною справою.

Натомість бачимо, що армія, зрештою як і суспільство, відображенням та продуктом якого вона є, втрачає духовні орієнтири. При чому специфіка військової служби проявляє ці негативні процеси з надзвичайною концентрацією та чіткістю.

Можливо для когось питання звучатиме недоречно, та все ж ми його задамо: „Чому любов до ближнього, яку сповідує рідне нам християнство, була підмінена нечуваним сплеском агресивності в одному випадку та злочинною необережністю в іншому?” І ще: „Що трапилося з людиною, яка так легко спричинила смерть своєму ближньому? Як відреагували на це у військових колективах?”

Так, офіційно винні будуть покарані. Будуть покарані й ті офіцери, які не брали участі у подіях, але в міру службової ієрархії відповідають за скоєне. Але чи стануть ці заходи запобіжчиком та гарантією не повторення трагедії у майбутньому? Ні! Покарання винних не зростить людської гідності, не відродить козацького побратимства, головним принципом якого завжди було – сам погибай, але товариша виручай!

„Об’єднання християн військовослужбовців України” заявляє, що оздоровленню клімату у військових частинах допоможе лише Євангеліє (Блага Звістка Господа Ісуса Христа), яка вчить „Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх”.

 
Обсуждение статьи

Ваш комментарий

Комментарии пользователей ()
Лента новостей    

Новости в RSS

Обсуждаемое Читаемое

    Календарь // Май 2024

    П В С Ч П С В
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2